CONTROLEER JE GITAAR

Bepalen van het bouwjaar aan de hand van het serienummer van de gitaar.
Serienummer decoders geven het bouwjaar en de productielocatie van de gitaar aan.

DECODER

Guitarinsite.nl biedt informatie over serienummers van gitaren en het bouwjaar voor belangrijke merken zoals Fender, Gibson, Guild, Epiphone, Yamaha, Gretsch, Ibanez, Rickenbacker, Martin, Squier, Taylor, Jackson, PRS, ESP en Höfner.

BLOGGEN

neck background GI
GI logo pick

OVER ONS

Elektrische gitaren maakten hun debuut in populaire muziek in de midden jaren 1950 en zijn sindsdien een integraal onderdeel van moderne muziek geworden.

Guitar Insite biedt populaire gitaren die worden gebruikt in pop/rock en heavy metal muziek.

Bovendien kun je veel informatie vinden over de geschiedenis en oorsprong van de gitaren, versterkers en effecten, evenals over bekende luthiers, waaronder Leo Fender, Orville Gibson, Doc Kauffman, Les Paul en vele anderen.

LIDWOORD

guitars history e1679515855345

Geschiedenis van de oorsprong en ontwikkeling van de gitaar. Elektrische gitaar als revolutie in de wereld van muziekinstrumenten.

Met moderne effecten kun je je gitaargeluid veranderen. Laten we kijken naar de belangrijkste soorten gitaareffecten…

guitar effects
guitar tips 1

Wanneer je een gitaar koopt, of het nu nieuw of gebruikt is, zijn er enkele dingen waar je zeker op moet letten. Hier zijn enkele tips voor het kopen en onderhouden van gitaren.

EXCLUSIEF

LESVIDEO’S & TABS

Eenvoudige lessen hoe je gitaar kunt spelen, tabulatie, wat is het, hoe tabs te lezen, hoe tabs te schrijven te leren en nog veel meer…