Gibson produceert en produceerde zijn gitaren in de Verenigde Staten op 3 locaties.
Sinds de overname van Epiphone door Gibson in 1957, zijn er voor dat merk met buitenlandse fabrikanten OEM (Original equipment manufacturer) contracten gesloten.


Gibson fabriek Kalamazoo omstreeks 1935

Gibson fabriek Memphis


Gibson fabriek NashvilleTerada fabriek Ama-gun
Samick fabriek, Incheon, KoreaCort fabriek Surabaya, IndonesiŽ

   

USA
In de Verenigde Staten worden door Gibson momenteel nog op twee locaties gitaren gemaakt. Beide fabrieken bieden samen werk aan ca. 900 mensen.

    Kalamazoo
De eerste fabriek in Kalamazoo, Michigan stamt uit 1896. In de periode van 1896 tot 1917 werd naar verschillende adressen in Kalamazoo verhuisd. Het laatste adres waar werd geproduceerd was op East Harrison Court. Het gebouw stond nabij de Michigan Central Railroad en is eind vorige eeuw gesloopt. Gibson produceerde hier tot 1985 de gitaren.

    Memphis
In 2000 werd de fabriek in Memphis, Tennessee geopend voor de productie van semi-hollowbody elektrische gitaren. In hetzelfde gebouw zijn ook de Gibson Retail Shop en Beale Street Showcase ondergebracht. In 2018 werd de productie samen met de 85 werknemers verplaatst naar de fabriek in het nabij gelegen Nashville.

    Nashville
In 1974 opende Gibson de fabriek in Nashville, Tennessee. Hier worden de solid body elektrische gitaren zoals de Gibson Les Paul en de Gibson SG gemaakt.
In 2018 kwam er de uit Memphis overgehevelde productie faciliteit bij. Per dag worden er ca. 200 gitaren met de hand gebouwd.

    Bozeman
Volledige akoestische gitaren zoals de Gibson J-serie worden gemaakt in Bozeman, Montana. De Bozeman-fabriek van Gibson werd geopend in 1989.Gibson/Epiphone

JAPAN
Nadat in 1957 Epiphone is gekocht door de moedermaatschappij van Gibson, verhuisd in 1970 de productie van Epiphone onder licentie van Gibson naar Japan.
    FujiGen
FujiGen heeft drie fabrieken in Japan: in Omachi, Nagano, sinds 1991 de Hirooka fabriek in Shiojiri, Nagano en een fabriek in Matsumoto, Nagano waar ook het hoofdkantoor is gevestigd. Vanaf 1998 heeft men een volledige licentie voor produceren van Epiphone gitaren. Daarvoor had men in 1992 een beperkt contract bij Gibson verworven.
    Terada
Terada Musical Instrument Co., Ltd. is gevestigd in Ama-gun, Aichi. Naast dat het zelf hoogwaardige instrumenten bouwt, produceert men ook voor andere grote bedrijven. In 2002 heeft Terada ook een OEM contract gesloten met Epiphone.

KOREA
    Samick
In 1983 werd er Samick Guitars met een contract gesloten. Samick Guitars is een van de grootste fabrikanten van snaarinstrumenten ter wereld en produceert voor verschillende grote merken. Ook heeft Samick een eigen modellen lijn. Aanvankelijk werden er voor Gibson goedkopere versies van de bekende modellen zoals de Les Paul gemaakt. In 1984 werd begonnen met het produceren voor Epiphone.
(Samick produceert ook gitaren onder eigen merknamen. Zie Samick)
    Cort
Cort Guitars (Cor-Tek Corporation) is een Zuid-Koreaans gitaar productiebedrijf opgericht in 1960 en gevestigd in Seoul. Van 1988 tot midden jaren '90 werd er ook voor Epiphone geproduceert.
In 2002 werd het contract voor de productie in Korea beeindigd.
    Peerless
Peerless Korea Co., Ltd. is een muziekinstrumenten bedrijf met een fabriek in Gimhae en het hoofdkantoor in Busan, Zuid Korea. Het bedrijf bestaat al sinds 1970 en heeft OEM contracten met diverse merken en vanaf 1979 met Epiphone. Peerless produceert ook gitaren onder eigen merknaam.
    Saein
Het in 1991 opgerichte bedrijf Saein Musical Instrument Co. Ltd. heeft zijn fabriek en hoofdkantoor in Incheon, Korea. Vanaf eind 1992 heeft Saein een licentie voor het produceren van Epiphone gitaren. Ook bouwt Saein gitaren onder de eigen merknaam Shine.


CHINA
    Daewon
Vanaf 2001 worden er onder OEM contract Epiphones gebouwd door Daewon Musical Instrument Co. gevestigd in Dalian, China.
    Qingdao
In 2004 opende Gibson een fabriek in Qingdao, Shandong, China. Op enkele uitzonderingen na worden Epiphones nu alleen nog in de fabriek van Qingdao geproduceert. Epiphone-modellen, zoals de Emperor en Rivier, worden hier volgens hoge kwaliteitsnormen gebouwd.
    Muse
Muse Incorporated heeft zijn hoofdkantoor in Incheon, Korea. De in Weifang, China gevestigde fabriek bouwt in licentie gitaren voor Epiphone.
    Saein
Het van oorsprong Koreaans bedrijf heeft sinds 2001 een fabriek in Gaomi City en produceert hoofdzakelijk voor Epiphone.
    Zaozhuang
Zaozhuang Saehan Music Co., Ltd. heeft zijn fabriek in Shandong, China en is gespecialiseerd in het bouwen van akoestische gitaren. Vanaf 2004 maakt Zaozhuang in licentie de akoestische modellen voor Epiphone.INDONESIň
    Samick
Nadat in 2002 het contract met Samick in Korea werd stopgezet, werd er verder geproduceerd in Cileungsi, nabij Bogor in IndonesiŽ.
    Cort
Cort-tek, van oorsprong een Koreaans bedrijf, is gevestigd in Surabaya, IndonesiŽ. Vanaf 1995 ook worden er gitaren onder OEM contract voor Epiphone gebouwd.